Communie

In de katholieke kerk is het sacrament van de Eucharistie belangrijk. Gelovige mensen kunnen het sacrament ontvangen als zij deelnemen aan de mis. Voor velen is dat een moment om bij God te zijn.Communie02 web

Eucharistie
De Eucharistie gaat terug op de belofte van Jezus Christus aan zijn leerlingen en aan allen die bij Hem willen horen. Tijdens het laatste avondmaal met zijn leerlingen, nam Jezus brood, sprak een dankgebed uit, brak het en gaf het zijn leerlingen met de woorden: “Dit is mijn lichaam; het is voor jullie. Blijf dit doen om mij te gedenken.” Als wij het brood breken, is Jezus bij ons, dat is ons geloof. Dat is niet altijd gemakkelijk en het vergt tijd en oefening om in dat geloof te groeien. De hulp van anderen kan daarbij belangrijk zijn.

Eerste Communie
In onze parochies besteden we veel aandacht en zorg aan het voorbereiden van de kinderen de Eerste Communie. Van de viering maken we graag een feest voor de hele familie en de geloofsgemeenschap. Binnenkort gaat in de parochies Heilige Vier Evangelisten en Sint Willibrordus de voorbereiding op de 1e Heilige Communie van start. Deze week werden op basisscholen uitnodigingsbrieven uitgedeeld aan kinderen in groep 4 die dit schooljaar in aanmerking komen om hun Eerste Heilige Communie te ontvangen.

Er zullen in 2018 drie Eerste Heilige Communievieringen zijn in beide parochies, namelijk:

* Zondag 22 april 2018 – voor kinderen uit Duiven, Groessen, Loo en WestervoCommunie01 webort.
De informatieavond hierover vindt plaats op maandag 13 november a.s. om 20.00 uur in de Remigiuskerk in Duiven

* Zondag 27 mei 2018 – voor kinderen uit Babberich, Herwen/Aerdt, Lobith/Tolkamer, Pannerden en Spijk. De informatieavond hierover vindt plaats op donderdag 30 november a.s. om 20.00 uur in de Martinuskerk in Herwen.

* Zondag 24 juni 2018 – voor kinderen uit Doesburg, Giesbeek-Lathum, Oud-Zevenaar en  Zevenaar. De informatieavond hierover vindt plaats op donderdag 14 december a.s. om 20.00 uur in de Andreaskerk in Zevenaar.

Ouders kunnen hun kind uiterlijk 14 oktober a.s. aanmelden via het Centraal Secretariaat  te Zevenaar (secretariaat@rkliemers.nl) of via bijgaand aanmeldformulier Aanmeldformulier 1e HC 2018 voor de website

Wie doen er mee ?
Kinderen vanaf groep 4 van de basisschool kunnen meedoen aan de voorbereiding op de Eerste Communie. De uitnodiging aan het begin van het schooljaar verloopt via de basisscholen of via de ledenadministratie van de betreffende geloofsgemeenschap. Wanneer u g geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u uw kind zelf aanmelden. Neemt u in dat geval contact op met het Centraal Pastoraal Secretariaat.

Mijn kind is niet gedoopt, wat nu ?
Voor kinderen die nog niet gedoopt zijn, is er een speciale doopviering opgenomen in het voorbereidingstraject.

Kost het iets ?
Er wordt alleen een kleine vergoeding voor de onkosten (o.a. projectmap) gevraagd. Als dit bezwaarlijk is, kunt u contact opnemen met één van de leden van het pastoraal team.