Een stapje meer

Laatst liep ik rond in een Duits stadje. Volop kerstsfeer! Wij kunnen er wat van, maar onze Duitse buren ook. Al rondkijkend, kwam ik terecht in een boekwinkel en werd blij verrast.

Ik trof boeken met kerstverhalen aan. Niet enkel een paar bundels met verhalen voor kinderen en wat Adventskalenders. Nee, een aanzienlijke collectie boeken. Ik zag zelfs een serie Weihnachtskrimis, kerstdetectives. Ja, u leest het goed! Nu kun je daarom lachen, wat een commercie… Toch bleef ik gefascineerd staan bij die boeken. Ik heb er zelfs een paar aangeschaft.

SONY DSC

Hoe we het ook vormgeven, wat we ook doen: kerst is de tijd van ‘een stapje meer’. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus dat belooft wat! Met kerst voelen we haast instinctief aan: het is fijn om een stapje meer te doen. Laten we er samen iets moois van maken, iets onvergetelijks en speciaals. Zodat het voor iedereen een fijne kerst wordt! Ik verheug me er nu al op.

Nog even terug naar die Duitse boeken. Een van de boeken die ik nu lees, vind ik heel bijzonder.
Wie een mooi kerstverhaal kende, kon dat opsturen naar een uitgeverij. Men bundelde de mooiste inzendingen en dat werd een boek. Ik heb de 31ste bundel aangeschaft, dus het is al een lange traditie. Het zijn verhalen van u en mij. Mooi toch?!

Ik hoop dat we het verhaal van Bethlehem blijven vertellen. Ik hoop ook dat we elkaar onze eigen verhalen blijven of gaan vertellen. Dat we de mooie momenten zien en delen. Over dat stapje meer, en hoe mooi onze kerst is geweest.
Ik wens het u toe!

Zalig kerstfeest!

Een groet van
Adelbert